Kryddiga små köttbullar med fin sälta hör verkligen julmaten till. Försök att inte överarbeta färsen, för då kan köttbullarna bli kompakta.
Ingredienser
2 msk ströbröd
3 msk grädde
2 msk ansjovisspad
1 stor gul lök
140 g bacon (1 paket)
500 g blandfärs
1 ½ tsk salt
1 ½ tsk nymortlad kryddpeppar
Smör till stekning
Instruktioner
Blötlägg ströbröd i grädde och ansjovisspad och låt stå några minuter. Hacka löken fint och strimla baconet. Fräs det mjukt, men utan att det tar färg.
Låt svalna något.
Lägg blandfärs, lök, bacon, salt, nymortlad kryddpeppar i ströbrödsblandningen och arbeta samman till en smet.
Forma färsen till runda små köttbullar. Stek dem i smör tills de är gyllenbruna och genom lagade.
hade i ett ägg med. Jättegod smak !!