Julköttbullar med ansjovis och bacon

Serverar: 8 portioner

Kryddiga små köttbullar med fin sälta hör verkligen julmaten till. Försök att inte överarbeta färsen, för då kan köttbullarna bli kompakta.

Ingredienser

  • 2 msk ströbröd
  • 3 msk grädde
  • 2 msk ansjovisspad
  • 1 stor gul lök
  • 140 g bacon (1 paket)
  • 500 g blandfärs
  • 1 ½ tsk salt
  • 1 ½ tsk nymortlad kryddpeppar
  • Smör till stekning
  • Instruktioner

    1. Blötlägg ströbröd i grädde och ansjovisspad och låt stå några minuter. Hacka löken fint och strimla baconet. Fräs det mjukt, men utan att det tar färg. Låt svalna något.
    2. Lägg blandfärs, lök, bacon, salt, nymortlad kryddpeppar i ströbrödsblandningen och arbeta samman till en smet.
    3. Forma färsen till runda små köttbullar. Stek dem i smör tills de är gyllenbruna och genom lagade.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    katarina2235 23 november 2015

    hade i ett ägg med. Jättegod smak !!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben