Serverar: 1 portioner
Tid: 20 minuter
har jag kallat den här rätten. Det är en lunchomelett på rester. Så här dags brukar det vara bara en liten ynklig knöl kvar av den en gång så stolta julskinkan. Det här är ett utmärkt sätt att ta vara på den och på övriga rester man har. Det går snabbt också. Gräddas på spisen och alltsammans tar 15-20 minuter.
Tänd värmen under en stekpanna, häll i lite flytande margarin, så är det klart att grädda omeletten när ingredienserna är blandade. Omeletten ska gräddas på ganska svag värme under lock. Vispa ägg och vatten eller skaka det ordentligt i en redningsbägare med lock. Skala potatisen och skär den i tärningar. Skär en 4-5 tunna skivor av purjolök, dela dem gärna. Skär tomatskivorna i tärningar. Skär julskinkan i tärningar. Blanda i alltsammans och ärtorna i äggsmeten. Salta och peppra. Skaka eller vispa. Häll blandningen i stekpannan och grädda under lock tills den har stannat ordentligt. Servera gärna tillsammans med isbergssallad och gurka.