Blir riktigt saftiga och mumsiga. Passar perfekt en vardag såväl som till fest. Skär i olika roliga former beroende på tillfälle, t.ex hjärtan till Alla hjärtans dag.
Ingredienser
300 g smör
4 ägg
6 dl socker
3 dl mjölk
8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
Glasyr
115 g smör
3 msk kallt vatten
3 tsk kakao
3 tsk vaniljsocker
5 ¼ dl florsocker
Garnering
Kokos
Instruktioner
- Smält smöret i en kastrull.
Vispa ägg och socker pösigt.
Rör ner smöret och mjölken.
Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker.
Rör försiktigt ner det i äggsmeten.
Bred ut smeten i en smörpappersklädd långpanna
Grädda i ugn, 225 grader i ca 10-15 minuter.
Strö lite socker på ett smörpapper.
Vänd över kakan på smörpappret och dra av pappret.
Pensla med lite kallt vatten om pappret inte lossnar.
Låt kakan svalna.
- Glasyr
Smält smöret och rör ner de övriga ingredienserna.
Bred glasyren över den färdiga kakan och strö över kokos.
Liknande recept
Kommentarer (1)
super gott!!! tack!