Vem gillar inte den här klassiska kakan?
Toppen också att baka smidigt i långpanna.
Ingredienser
150 g smör
2 st ägg
3 dl strösocker
1,5 dl mjölk
4 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
Chokladkräm
100 g smör
2 dl vispgrädde
4 msk strösocker
2 tsk vetemjöl
2 msk kakao
Strössel
2 dl kokosflingor
Denna kaka bakade jag mkt för några år sedan men den föll lixom bort ur bakrecepten. Nu är VI återförenade igen och den är så lättbakad och GOD !! Jag dubblar alltid receptet när jag gör den för jag tycker den blir för platt annars.......
Hur goa som helst, men krämen tjocknade inte alls, även efter 5 min! Jag följde receptet. Tror jag gjorde fel. Det står 2 tsk vetemjöl, men undrar om det inte ska va mer, men jag kan ha fel Hursomhelst, tack så möe för receptet!
God som alltid, fast jag brukar ha mkt florsocker i glasyren annars men detta var också gott! Tack för ett mumsigt recept! :-)
Blev en otroligt god kaka, inte sista gången jag gör den här! Till chokladkrämen hade jag dock i 3 msk florsocker extra som gjorde att krämen blev fastare.
Kakan var jätte god, Den ända nackdelen var att den var så god. MVH Anton
Hoppas så att det här är samma recept som jag tappat bort... Får återkomma när jag testat det (kan ta ett bra tag).