Kärleksmums - glutenfria

Serverar: 25 portioner

Sprid kärlek med en riktig klassiker till fikat! Njut av saftiga, chokladiga kärleksmums som älskas av alla, stora som små.

Ingredienser

  • 2 äg
  • 3 dl socker
  • 150 g smör eller margarin
  • 1 dl standardmjölk
  • 100 g bovetemjöl
  • 100 g majsmjöl
  • 75 g mandelmjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 2½-3 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • Glasyr
  • 50 g smör eller margarin
  • 3½ dl siktat florsocker
  • 4 msk kokt kaffe
  • 1 msk kakao
  • 1½ tsk vaniljsocker
  • Garnering
  • Kokosflingor eller strössel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Smält matfettet i en kastrull och tillsätt mjölken. Blanda bovete-, majs-, mandelmjöl, fiberhusk, siktad kakao, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smeten. Tillsätt smör- och mjölkblandningen och blanda om noga.
    3. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd eller smord form, ca 22x32 cm. Grädda strax under mitten av ugnen i ca 20 minuter. Ta ut och låt kakan svalna.
    4. Glasyren: Smält matfettet. Sikta ner florsocker, tillsätt allt kaffe, siktad kakao och vaniljsocker och rör ihop till en slät glasyr.
    5. Bred glasyren över kakan med en slickepott eller palett. Strö över kokosflingor eller strössel genast och låt glasyren stelna. Skär kakan i rutor med en vass kniv.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    15-30
    5
    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben