Sprid kärlek med en riktig klassiker till fikat! Njut av saftiga, chokladiga kärleksmums som älskas av alla, stora som små.
Ingredienser
2 äg
3 dl socker
150 g smör eller margarin
1 dl standardmjölk
100 g bovetemjöl
100 g majsmjöl
75 g mandelmjöl
1 msk fiberhusk
2½-3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
Glasyr
50 g smör eller margarin
3½ dl siktat florsocker
4 msk kokt kaffe
1 msk kakao
1½ tsk vaniljsocker
Garnering
Kokosflingor eller strössel
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Vispa ägg och socker pösigt. Smält matfettet i en kastrull och tillsätt mjölken. Blanda bovete-, majs-, mandelmjöl, fiberhusk, siktad kakao, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smeten. Tillsätt smör- och mjölkblandningen och blanda om noga.
- Häll smeten i en bakplåtspappersklädd eller smord form, ca 22x32 cm. Grädda strax under mitten av ugnen i ca 20 minuter. Ta ut och låt kakan svalna.
- Glasyren:
Smält matfettet. Sikta ner florsocker, tillsätt allt kaffe, siktad kakao och vaniljsocker och rör ihop till en slät glasyr.
- Bred glasyren över kakan med en slickepott eller palett. Strö över kokosflingor eller strössel genast och låt glasyren stelna. Skär kakan i rutor med en vass kniv.
Liknande recept
Kommentarer (0)