Sätt ugnen på 150 grader.
Smörj en form ca 26 cm i diameter och lägg bakplåtspapper i botten.
Smält smöret och låt det svalna. Tillsätt socker, vaniljsocker, citronskal och blanda väl. Separera äggulorna från vitorna. Placera äggvitorna i en separat skål och tillsätt 5 av äggulorna till smör och sockerblandningen (spara den sista gulan) Rör om väl.
Blanda kvargen med mannagrynsmjölet och citronsaften.
Vispa äggvitorna med salt tills du får ett hårt skum och vänd ner detta i kvargblandningen.
Lägg till smör-, ägg- och sockerblandningen, men var försiktig- försök att behålla så mycket luft i smeten som möjligt. Häll över smeten i formen. Vispa ihop den återstående äggulan med grädden och droppa blandningen över smeten.
Grädda mitt i ugnen 1 timme. Kika till den övre delen av kakan efter 30 minuter och täck den med bakplåtspapper så att den inte bränns vid. Efter 1 timme kan kakan fortfarande vara lite lös i konsistensen, men den stelnar när den svalnar.