Kaffe på maten kakan

Serverar: 8-12 portioner

Tid: 1 timme

Riktigt mumsig kaka om man gillar kladdiga chokladkakor och framför allt om man gillar kokos :-) Denna kakan är god när den är lite varm men den är ännu godare dagen efter.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 1½ tsk bakpulver
  • 1½ tsk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 1½ dl vatten
  • 2½ dl vetemjöl
  • 150 g smält smör
  • Glasyr
  • 2 msk smält smör/margarin
  • 3 msk kaffe
  • 2 msk kakao
  • 1½ dl florsocker
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop ägg och socker tills det blir lite vitt och pösigt. Smält margarinet/smöret, och låt det svalna lite. Blanda ihop resten av ingredienserna i en annan bunka. Blanda till slut ihop allt och häll över det i en rund kakform med avtagbara sidor. Ställ i ugnen i ca 30-40 min i 200 grader.
    2. Glasyren: Smält smöret och häll i dom andra ingredienserna.. låt det koka upp så att det tjocknar lite. Dock inte för länge, utan bara så att det bubblar lite och inte är alldeles flytande.
    3. När du har tagit ut kakan ur ugnen så tar du en gaffel och trycker ner i kakan lite överallt. Sen häller du glasyren lite försiktigt över kakan och låter glasyren gå ner i kakan. Sen när all glasyr är i och på kakan så strör du över RIKLIGT med kokosflingor. Serveras ljummen och även kall.
    4. Otroligt gott. Ta gärna en klick vaniljglass till. Smaskigt!

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14
    4.7
    30 min
    20-30
    6

    Kommentarer (1)

    petrarask 17 oktober 2008

    Den här var god, en mix av kärleksmums och kladdkaka,gott

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben