Kaka med kardemumma och mandarin

Serverar: 12-14 portioner

Saftig kaka med friska och fräscha mandarinklyftor i smeten. Mandarin och kardemumma är en ljuvligt god kombination.

Ingredienser

  • Ca 175 g mandarinklyftor, konserverade
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 2½ dl socker
  • 2 ägg
  • 1 ½ tsk kardemummakärnor, mortlade
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 3/4 dl vetemjöl
  • 1½ dl filmjölk
  • Garnering
  • 3½ dl florsocker
  • 2-3 msk mandarinjuice (från konservburken)
  • 1 mandarinklyfta
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Häll av juicen från mandarinklyftorna i ett glas (används till glasyren). Skär klyftorna i små bitar, spara en klyfta till glasyren. Vispa smör och socker pösigt i en bunke. Tillsätt äggen och vispa en stund till.
    3. Blanda mortlad kardemumma, vaniljsocker, bikarbonat och mjöl. Rör ner mjölblandningen, filmjölk och mandarinbitar i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form,23-24 cm i diameter. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35-40 minuter. Låt den kallna i formen.
    4. Glasyr: Blanda ihop florsocker, mandarinjuice och en mosad mandarinklyfta till en glasyr.
    5. Bred ut glasyren över kakan och låt den stelna.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben