Kakao-chili marinerad älggryta

Serverar: 3 portioner

Tid: 2 timmar

Som vanligt så får man ta kryddmängder som man anser passar sig själv bäst...

Ingredienser

  • 500 g älggrytbitar
  • 3 msk chili-vitlök olivolja
  • 1 tsk kakao-chili krydda
  • 1 tsk ketjap manis
  • 2 krm pepparmix
  • 3 msk sweet chili sauce
  • 5 droppar tabasco
  • 1 msk vitt matlagningsvin
  • Salt
  • 1 gul lök
  • 6 dl buljong
  • Brun maizena
  • 200 g lätt crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienserna fram till saltet. Lägg i plastpåse och låt marinera så lång tid som du själv vill. Ju längre det ligger desto mer smak.
    2. Bryn köttet ihop med lök och salta. Lägg över i gryta och häll på 6 dl buljong. Låt koka tills köttet blir mört. Rör ner créme fraichen och red med brun maizena. Jag serverade pressad potatis till.
    3. Smaklig spis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben