Kakor "Dubbelt så goda"

Serverar: 35 portioner

Nötmaräng med kaffekräm, en suverän kombination!

Ingredienser

  • Kakor
  • 100 g hasselnötter
  • 100 g sötmandel
  • 4 dl florsocker
  • 4 äggvitor
  • Fyllning
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 dl starkt kallt kaffe
  • 1 äggula
  • 125 g rumstempererat smör
  • 0,5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Mal nötter och mandel och blanda med florsocker. Vispa äggvitorna hårt och vändförsiktigt ned nötblandningen tills det blir en smet. Klicka ut teskedstora klickar (ca 70 st) på bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen (175 grader) i ca 12 minuter. Låt kakorna svalna.
    2. Vispa ut majsstärkelsen i kaffet, koka upp och låt sjuda i 2-3 minuter under omrörning. Låt det svalna innan äggulan tillsätts. Rör smör, florsocker och vaniljsocker smidigt, och rör sedan ned kaffekrämen lite i taget.
    3. Lägg ihop kakorna två och två med fyllningen som klister. Använd ordentligt med fyllning i varje kaka. Kakorna kan förvaras i frysen och tas fram när tillfälle ges.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14
    4.7
    30 min
    20-30
    6

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Kolhydrater , proteiner, fibrer?
    Vad betyder allt egentligen? Långsamma kolhydrater - finns i socker, i...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben