Kalasbiffar med bacon

Serverar: 4 portioner

köttfärs biffar som lagas i ugnen. Smarrigt.

Ingredienser

  • 500 gram nötfärs
  • 1 ägg
  • 2 msk potatismjöl
  • 2 dl mellangrädde
  • 3 msk dijonsenap
  • 1 gul lök
  • Salt efter eget tycke och smak
  • Grovmalen svartpeppar efter eget tycke och smak
  • 2 tsk basilika
  • 8 skivor bacon
  • 1 ½ dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Blanda först färsen med ägg, potatismjöl, mjölk och sedan med salt, peppar, senap, hackad lök och smulad mejram el basilika. Forma till 8 biffar, ca 2 cm tjocka. Lägg en bacon skiva runt varje biff och lägg dem tätt på ett smort ungsäkert fat. Sätt in fatet mitt ugnen 25-30 min i 225 gr. Täck varje biff med riven ost när ca 10 min återstår av stektiden.
    2. Vill man ha en god sås till dessa biffar så häll på ca 2 dl grädde och 3 msk senap efter 10 min, och låt detta koka med de återstående 20 minuterna i ugnen.
    3. Severa med poatis klyftor och fetaost sallad

    Liknande recept

    Kommentarer (10)

    nillanc 21 november 2009

    Jättegott och enkelt och snabbt fixat! Skönt att slippa steka på spisen. Jag serverade hemlagat potatismos till.

    EmmiEmmi 4 januari 2010

    MUMS! Dom var Jättejättegoda! Jag serverade med ugnsrostade morötter och sallad. 5a i betyg.

    ingemoa 15 januari 2010

    Har precis gjort kalasbiffar med bacon.Uppskattades väldigt av familjen. Det kommer jag att göra flera gånger och så enkelt.

    halen6966 15 januari 2010

    Kul att ni alla gillade rätten Helén

    Heisjo 18 april 2010

    Jättegott Perfekt mat till hela familjen, passar alla smaklökar. Har en liten som inte äter senap, gjorde biffar till henne utan såsen och det slank ner utan svårigheter:-)

    halen6966 9 juni 2010

    Tack för kommentaren, ursäkta att jag dröjt! Mvh Helén

    josefini 1 oktober 2010

    Fantastiskt gott !!! Tack för ett recept som kommer att återkomma.

    badluckangel 3 maj 2011

    Detta var de godaste biffarna jag någonsin ätit. Kommer helt klart in bland favvisarna :) Blandade i 2 små rårivna morötter i smeten också, det blev kanon. Tack så mycket för ett smarrigt recept :) Mvh/ Maria

    Taty_l 7 februari 2012

    Det här receptet gillar jag hemskt mycket!!!!

    sabj 28 mars 2012

    Gott! Jag stekte biffarna en stund i en stekpanna först, för lite mer stekyta. Sedan gjorde jag såsen i stekpannan medan biffarna efterstektes i ugnen. Tack för ett gott recept!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben