Kalasgratinerade kasslerskivor

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Enkel, men god!

Ingredienser

  • 10 skivor kassler
  • 1 ½ dl grädde
  • 4 msk chilisås eller ketchup
  • 1 tsk vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Sätt unen på 250 grader. Lägg kasslerskivorna i en ugnsäker form. Vispa grädden och blanda den med chilisås eller ketchup och vetemjöl.
    2. Bred såsen över köttskivorna. Gratinera högst upp i ugnen ca 10 minuter. Servers omedelbart.
    3. Serveras med potatis, potatismos eller kokt ris.
    4. Tips! Rätten kan också lagas till med vin. Fukta köttskivorna med lite sherry eller rödvin och låt dem ligga någon timme. Vänd dem en gång. Häll av vinet innan gräddsåsen bred på.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Bumbis 19 april 2009

    Något har nog blivit fel. Det står skinka i receptet som inte finns med i beskrivningen och grädde finns med i beskrivningen men inte i receptet. Hur ska det vara?

    catmy 19 april 2009

    Det har nog blivit fel, jag ska rätta till det.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben