Kaliforniska pizzor

Serverar: 5 portioner

Tid: 20 minuter

Pizza med fyllning ovanpå osten istället för tvärtom är faktisk riktigt lyckad, fick det här receptet från kompis

Ingredienser

  • 25 g färsk jäst
  • 1 ½ dl ljummet vatten
  • 2 msk olja
  • 2 tsk flytande honung
  • ½ tsk salt
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 100 g soltorkad tomat
  • 1 tsk torkad basilikakrydda
  • 200 g skivad ost med fyllig smak
  • 150 g skivad parmaskinka
  • flagad parmesanost
  • olivolja, vitlök
  • Instruktioner

    deg: Bryt ner jästen i mindre bitar i en bunke. Tillsätt vatten och rör om så att jästen löser upp sig. Blanda i olja, honung,salt o mjöl. Arbeta ihop degen, jäs 30 min. sätt på ugnen på 225 grader. Dela jästen i fem bitar, kavla, ut varje del till en pizzabotten, så stora att det går att få 2 stycken på varje plåt, grädda 3 min, ta ut och pensla bottnerna med olivolja, ev med pressad vitlök . Strimla tomaterna och strö hälften på de två först gräddade bottnerna, andra hälften på nästa omgång bottnar. Strö över basilika, men täck med skivad ost. Sätt in pizzorna i ugnen igen och grädda ca 6 min. Lägg sedan parmaskinka och flagad parmesanost på de heta bottnerna. Servera

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben