Kalkonburgare i clubsandwich

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 45 minuter

Snabb och läcker clubsandwich med avokadotopping!

Ingredienser

  • Burgare
  • 500 g kalkonfärs (eller annan färs)
  • 1/2 riven lök
  • rivet skal av 1 citron
  • 1 näve hackad persilja
  • paprikakrydda
  • grillkrydda
  • salt
  • peppar
  • Topping
  • 2 mogna avokado
  • saften av 1 pressad citron
  • 1-2 dl grädde
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk salt
  • Övrigt
  • vitt rostbröd
  • sallad
  • tomat
  • bacon
  • Instruktioner

    Burgare: Lägg färsen i en bunke och riv ner löken och citronskalet. Tillsätt resten av ingredienserna och forma till 4 ganska platta burgare (de drar ihop sig när man steker dem). Stek burgarna i smör eller olja. Stek även bacon om du vill lyxa till det. Topping: Mixa alla ingedienser till toppingen i en matberedare. Bre ut toppingen på brödet. Sätt ihop dina clubsandwiches med topping, burgare, salladsblad, tomatskivor och ev baconskivor. För rejäla sandwiches, ta två burgare per clubsandwich!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben