Italiensk Clubsandwich

Serverar: 1-2 portioner

Goott

Ingredienser

  • Italiensk clubsandwich - två stycken
  • 4 skivor vitt formbröd
  • 2 kycklingfiléer, i bitar
  • 125 g mozzarellaost, skivad
  • 10 soltorkade tomater i olja, strimlade
  • några basilikablad, efter smak, strimlade
  • 50 g vitlöksost, bredbar
  • Olivolja för stekning
  • Marinad
  • 1/2 dl olivolja
  • 1/2 dl chilisås
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm tabasco
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda marinaden och låt kycklingbitarna ligga i den i cirka en kvart. Stek den sedan i marinaden tills den är genomstekt, cirka 10 minuter, och lägg den därefter åt sidan ett tag. Stek under tiden brödet i olivolja så att det får lite färg, bred sedan vitlöksost på alla skivorna och lägg ihop dem två och två med kyckling, mozzarella, tomater och basilika mellan. Stick två tandpetare genom varje smörgås och skär i trekanter som på bilden. Mineralvatten med stora bubblor (Perrier eller Sanpellegrino) rekommenderas till för att lyfta alla smakerna.
    2. Att notera: Om du ska använda basilika i din matlagning så att den kommer att synas; riv då bladen för hand hellre än att använda kniv. Skär eller hackar man så får bladen bruna märken vid skärytorna, och det sprider sig ganska snabbt till resten av bladen. River man bladen håller de sig gröna längre.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben