Kalkongryta med bacon

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

En god gryta i all sin enkelhet

Ingredienser

  • 600-700 g kalkonbröstfilé
  • 1-2 gula lökar
  • 6-8 skivor bacon eller ca 100 g färdigtärnad bacon
  • 4 dl crème fraiche
  • 1-2 msk tomatpuré, beroende på hur mycket tomatsmak du vill ha
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 1-2 krm vitpeppar
  • 1-2 tsk torkad timjan eller 1-2 msk repad färsk
  • Instruktioner

    1. Skiva lök och klipp bacon i smala strimlor. Skär kalkonköttet i munsbitar. Stek lök och bacon i en stekpanna. Ta upp det och lägg det åt sidan medan du bryner kalkonköttet. Lägg tillbaka lök och bacon i stekpannan och krydda. Slå på crème fraiche. Blanda väl. Späd eventuellt med mjölk om du tycker det blir för tjockt. Jag brukar inte göra det. Blanda ner tomatpurén och pressa ner vitlöksklyftan. Låt allt puttra i 5 min.
    2. Smaka av med mer salt och peppar om det behövs.
    3. Servera med ris, pasta eller pressad potatis.
    4. Jag tycker att det är godast med pressad potatis men det är ju en smaksak.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben