Kalkonschnitzel med varm potatissallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

För den som inte tål gluten går det bra att panera schnitzlarna med bovetemjöl, sedan ägg och sist sesamfrö. Det blir också väldigt gott!

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 600 g blomkål
  • 6 msk olivolja
  • 400 g kalkonfilé
  • ½ dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 ½ dl ströbröd
  • 2 msk smör
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk dijonsenap
  • 100 g purjolök
  • 2 msk kapris
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225°. Skölj och skär potatis i klyftor och blomkål i små buketter. Lägg allt på en djup ugnsplåt och ringla över 2 msk olivolja, ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar. Stek i ugnen i 25 minuter. Skär kalkonfilén på längden i tunna skivor, 4-5 st. Lägg skivorna mellan plastfolie och banka ut dem med en kastrull (så att de blir tunna som lövbiffar). Krydda med 2 krm salt och 2 krm vitpeppar. Ta fram tre djupa tallrikar, mät upp vetemjöl i den första, uppvispat ägg i den andra och ströbröd i den tredje. Vänd kalkonskivorna först i mjöl, därefter i ägg och sist i ströbröd. Smält smör i en stekpanna och stek schnitzlarna i omgångar på medelvärme i 3 minuter/sida. Blanda 4 msk olivolja, vitvinsvinäger, vitlök, dijonsenap, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar i en skål. Skölj och strimla purjolök. Blanda potatisen och blomkålen med purjon. Dressingen och kaprisen i en skål. Servera med schnitzlarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben