Serverar: 4 portioner
Tid: 50 minuter
För den som inte tål gluten går det bra att panera schnitzlarna med bovetemjöl, sedan ägg och sist sesamfrö. Det blir också väldigt gott!
Sätt ugnen på 225°. Skölj och skär potatis i klyftor och blomkål i små buketter. Lägg allt på en djup ugnsplåt och ringla över 2 msk olivolja, ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar. Stek i ugnen i 25 minuter. Skär kalkonfilén på längden i tunna skivor, 4-5 st. Lägg skivorna mellan plastfolie och banka ut dem med en kastrull (så att de blir tunna som lövbiffar). Krydda med 2 krm salt och 2 krm vitpeppar. Ta fram tre djupa tallrikar, mät upp vetemjöl i den första, uppvispat ägg i den andra och ströbröd i den tredje. Vänd kalkonskivorna först i mjöl, därefter i ägg och sist i ströbröd. Smält smör i en stekpanna och stek schnitzlarna i omgångar på medelvärme i 3 minuter/sida. Blanda 4 msk olivolja, vitvinsvinäger, vitlök, dijonsenap, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar i en skål. Skölj och strimla purjolök. Blanda potatisen och blomkålen med purjon. Dressingen och kaprisen i en skål. Servera med schnitzlarna.