Kalkonstek med honung och vitlök

...servera denna delikata rätt med krämig potatisgratäng...och goda tillbehör.

Ingredienser

  • 1 benfritt kalkon ovanlår, ca 1kg
  • ½ dl flytande honung
  • ½ dl olja
  • 2 msk kinesisk soya
  • 3 st vitlöksklyftor, hackade
  • 2 tsk citronsaft
  • 1 msk salvia
  • 1 msk rosmarin
  • Crema di Balsamico
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop ingredienserna till marinaden. Lägg ovanlåret i dubbla plastpåsar, slå på marinaden och låt stå över natten eller minst 2 timmar.
    2. Sätt ugnen på 150 grader.
    3. Lägg steken i en ugnsfast form, häll över marinaden. Stek i ugn ca 1,5 timme eller tills steken har fått en innertemperatur på 75-80 grader.
    4. Ös steken ett par gånger under tiden.
    5. Ett utmärkt alternativ till den traditionella lammsteken. Servera som en del av påskbuffén med Crema di Balsamico eller som ensamrätt tillsammans med skysås och klyftpotatis eller med krämig potatisgratäng.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben