Kall lax och räkpaj

Serverar: 8 portioner

En mycket uppskattad förätt , vickning eller till buffebordet. Försvinnande god!!!

Ingredienser

  • 200 g kavring
  • 50 g smör
  • 150 g kallrökt lax finstrimmlad
  • 200 g skalade räkor hackade
  • 2 ägg, hårdkokta, hackade
  • 2 st avokado, i små bitar
  • 1 liten röd lök, finhackad
  • 1 dl créme fraiche
  • 3 msk majonnäs
  • 1 tsk pressad citron
  • salt
  • citronpeppar
  • 100 g löjrom eller stenbitsrom)
  • citronskivor
  • dillvippor
  • Instruktioner

    Skär kavringen i mindre bitar och fördela brödet till smulor i en matberedare. Smält smöret och blanda det med brödsmulorna. Tryck ut blandningen i en pajform ca. 26 cm i diameter, Gärna med löstagbar kant. Ställ formen kallt. Blanda lax, räkor, ägg, avokado och lök med créme fraiche och majonäs. Smaka av med salt och peppar. Bred ut smeten i pajskalet. Pajen kan gärna stå och mogna några timmar i kylskåpet. Dekorera med löjrom (eller stenbitsrom), citronskivor och dill.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben