Kall Laxpaj

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 45 minuter

Gör gärna dubbel sats och grädda i långpannan.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 100 g smör
  • 3 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • Fyllning
  • 400 g varmrökt lax
  • 1/2 citron
  • 200 g mjukost
  • 2 ägg
  • Dill, valfri mängd
  • Citronpeppar
  • Instruktioner

    1. Pajdeg: Arbeta snabbt ihop pajdegen, låt vila kallt en stund, skall ej förgräddas. Tryck ut degen i en pajform.
    2. Fyllning: Koka ihop mjölk och mjukost i en kastull, låt svalna. Lägg på laxen i små bitar. Pressa citronen på laxen och strö över dillen. Krydda med citronpeppar, vispa upp äggen lätt och slå över laxen.
    3. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader cirka en halvtimme.
    4. Ät en valfri sallad och ett gott bröd till eller använd till en buffe.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    4
    1

    Kommentarer (1)

    annsofiem 8 juni 2011

    Hur mycket mjölk ska det vara?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben