Kall laxpaj garnera med citron, dill, räkor, kallrökt lax...gott på buffén!
Ingredienser
150 g riven kavring
50 g riven Västerbottenost
75 g smält smör eller margarin
Fyllning
4 gelatinblad
3 dl creme fraiche eller gräddfil
2 dl kesella eller kvarg
3 tsk Dansukker Cane Syrup
3-4 msk Dijonsenap
1 finhackad rödlök
1 dl, 20 g finhackad dill
200 g varmrökt lax i bitar
Salt
Peppar
Garnering
Citron
Dill
Räkor
Kallrökt lax
Instruktioner
- Blanda samman kavring, ost och matfett.
Tryck ut blandningen i botten och kanterna i en form med löstagbar kant ca 23 cm i diameter.
- Lägg gelatinbladen i blöt i rikligt med vatten i 5 minuter. Blanda samman övriga ingredienser.
- Ta upp gelatinbladen och smält dem i mikro eller i en kastrull på spisen.
- Ta ett par matskedar av fyllningen och rör ut i det smälta gelatinet innan det rörs ner i fyllningen.
- Häll fyllningen i skalet och ställ i kylskåp 4-5 timmar. Garnera med citron, dill, räkor och lax.
Liknande recept
Kommentarer (0)