Kall laxpaj

Serverar: 8 portioner

Kall laxpaj garnera med citron, dill, räkor, kallrökt lax...gott på buffén!

Ingredienser

  • 150 g riven kavring
  • 50 g riven Västerbottenost
  • 75 g smält smör eller margarin
  • Fyllning
  • 4 gelatinblad
  • 3 dl creme fraiche eller gräddfil
  • 2 dl kesella eller kvarg
  • 3 tsk Dansukker Cane Syrup
  • 3-4 msk Dijonsenap
  • 1 finhackad rödlök
  • 1 dl, 20 g finhackad dill
  • 200 g varmrökt lax i bitar
  • Salt
  • Peppar
  • Garnering
  • Citron
  • Dill
  • Räkor
  • Kallrökt lax
  • Instruktioner

    1. Blanda samman kavring, ost och matfett. Tryck ut blandningen i botten och kanterna i en form med löstagbar kant ca 23 cm i diameter.
    2. Lägg gelatinbladen i blöt i rikligt med vatten i 5 minuter. Blanda samman övriga ingredienser.
    3. Ta upp gelatinbladen och smält dem i mikro eller i en kastrull på spisen.
    4. Ta ett par matskedar av fyllningen och rör ut i det smälta gelatinet innan det rörs ner i fyllningen.
    5. Häll fyllningen i skalet och ställ i kylskåp 4-5 timmar. Garnera med citron, dill, räkor och lax.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben