Kall marinerad fläskfilé med äppelsås

Serverar: 4 portioner

Gott till buffén

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 1 msk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1/2 tsk finstött rosmarin
  • Marinad
  • 2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 dl vinäger
  • 2 msk vatten
  • 1 dl olivolja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1/2 finhackad lök
  • 1 dl finhackat kryddgrönt
  • Äppelsås
  • 1 äpple
  • 1 hel inlagd saltgurka
  • 2 dl Crème Fraiche
  • 1 msk fransk senap
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225°. Klappa in köttet med kryddblandningen och bryn i stekpanna för att få färg. Stek i ugn i 20 minuter. Låt svalna. Skiva köttet i centimetertjocka skivor. Blanda marinaden och häll över köttet, marinera över natten. Finhacka äpplet och saltgurkan. Blanda med crème fraiche, senap, salt och peppar. Ställ kallt en stund före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben