Kall räk- och laxpaj

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

En supergod paj som serveras till både kräftskivan som vid julbordet!

Ingredienser

  • Pajskal
  • 3 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 150 g smör
  • 1 dl riven ost
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 250 g gravad lax
  • 200 g räkor
  • 100 g stenbitsrom
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl crème fraiche
  • ½ dl hackad dill
  • 1 dl hackad gräslök
  • Lite peppar
  • Instruktioner

    1. Pajskal: Sätt ugnen på 200°C. Hacka ihop vetemjöl, salt och finfördelat smör, gärna i matberedare. Tillsätt ost och sedan vattnet. Arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform. Nagga degen och låt den vila i kylskåpet 30 minuter. Grädda sedan pajskalet i ugn till gyllene färg uppstår.
    2. Fyllning: Hacka gravad lax och räkor smått och häll i en skål, tillsätt stenbitsrom, vispgrädde, crème fraiche, dill, gräslök samt lite peppar i skålen. Rör om!
    3. När pajskalet har svalnat, bred ut fyllningen i skalet. Garnera med hela räkor (inget måste).

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    4
    1

    Kommentarer (1)

    bjboman 12 augusti 2011

    Denna kalla paj har jag sett och gjort redan, men den är verkligen supergod!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben