Kall sås till rökt fisk

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

En kall sås som också passar till bland annat pepparlax eller lax i ugn.

Ingredienser

  • 1 finhackad liten gul lök
  • ½ dl finhackad dill
  • 1 dl finhackad Mor Annas gurka
  • 1-2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 dl hårt vispad grädde
  • 2 dl crème fraiche
  • ½ dl majonnäs
  • 3 msk vitt vin
  • Eventuellt lite gurkspad
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    Finhacka lök, dill och den inlagda gurkan. Pressa i vitlöksklyftan/klyftorna. Vispa grädden hårt och blanda i det hackade samt crème fraiche, majonnäs och det vita vinet. Smaka av med salt och peppar. Låt stå och mogna några timmar före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben