Kalla hallonmuffins

Servera gärna dessa chokladformar fyllda med hallonlikör och färska hallon vid middagsbjudningar. Gästerna blir garanterat imponerade.

Ingredienser

  • 225 g vanlig choklad
  • 125 g osaltat smör
  • 4 msk sirap
  • 140 g cornflakes
  • 2,75 dl vispgrädde
  • 1 msk florsocker
  • 2 msk hallonlikör, kan uteslutas
  • 225 g hallon, lätt mosade
  • 12 färska hallon till garnering
  • Instruktioner

    1. Ger 12 muffins
    2. Lägg choklad , smör och sirap i en skål över vattenbad och låt chokladen smälta helt innan du rör om. Lägg cornflakesen i en plastpåse och krossa dem grovt. Häll ner krosset i chokladblandningen och rör om tills allt är stelnat.
    3. Fördela blandningen i 12 muffinsformar med non stick-beläggning och pressa upp den mot kanterna med en tesked.. Låt stå i kylskåp tills de stelnat.
    4. Blanda grädde och florsocker i en skål och vispa luftigt. Vänd ner likören och se till att den är jämnt fördelad i grädden. Ta ut muffinsformarna ur kylen och lyft försiktigt ut de små chokladkorgarna. Fördela hallonen jämnt mellan korgarna, lägg några matskedar grädde över och garnera med ett hallon. Låt stå i kylen fram till servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben