Ett eget recept på supersmarriga hallonmuffins som är busenkla att göra!
Det blir ungefär 12 stycken muffins.
Ingredienser
100 gram smör/margarin
2 ägg
2 dl socker
1 dl mjölk
4 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 1/2 dl hallon (frysta eller färska)
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150°
- Smält 100 gram smör/margarin
- Rör ihop äggen och sockret tills det blir pösigt
- Tillsätt det smälta smöret i äggsmeten och blanda, tillsätt även mjölken i smeten och blanda in det med
- Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt i en separat bunke och
tillsätt det sedan i äggsmeten och blanda igen
- Blanda hallonen med pyttelite mjöl i en djup tallrik
(mjölet hjälper till så att hallonen inte sjunker ner i formerna) och
blanda försiktigt ner det i smeten
- Lägg ungefär en sked med smet i varje muffinsform och
lägg sedan i mitten av ugnen i ungefär 25-30 minuter
- Klara att äta!
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Muffins
Muffins är kanske ett av de bakverk som går att variera allra mest. Du...