Hallonmuffins

Serverar: 12 portioner

Tid: 30 minuter

Ett eget recept på supersmarriga hallonmuffins som är busenkla att göra! Det blir ungefär 12 stycken muffins.

Ingredienser

  • 100 gram smör/margarin
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl mjölk
  • 4 dl mjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 dl hallon (frysta eller färska)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150°
    2. Smält 100 gram smör/margarin
    3. Rör ihop äggen och sockret tills det blir pösigt
    4. Tillsätt det smälta smöret i äggsmeten och blanda, tillsätt även mjölken i smeten och blanda in det med
    5. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt i en separat bunke och tillsätt det sedan i äggsmeten och blanda igen
    6. Blanda hallonen med pyttelite mjöl i en djup tallrik (mjölet hjälper till så att hallonen inte sjunker ner i formerna) och blanda försiktigt ner det i smeten
    7. Lägg ungefär en sked med smet i varje muffinsform och lägg sedan i mitten av ugnen i ungefär 25-30 minuter
    8. Klara att äta!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Muffins
    Muffins är kanske ett av de bakverk som går att variera allra mest. Du...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben