Choklad- och hallonmuffins

Serverar: 12 portioner

Muffinsen bakar du med djupfrysta hallon. Jag bakade dem i en smord muffinsplåt, men du kan också använda stora muffinsformar

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 2 1/2 dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 1/4 dl kakao
  • 30 g smör eller margarin
  • 2 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 200 g djupfrysta hallon
  • Socker
  • Garnering
  • Florsocker
  • Instruktioner

    Ugn: 225° Blanda samman mjölet med kakao, bakpulver och socker i en skål. Smält matfettet. Vispa samman ägget med mjölk. Tillsätt det smälta matfettet. Rör ner allt i mjölblandningen. Rör till en jämn smet. Vänd försiktigt ner de djupfrysta hallonen, men spara några till garnering och rulla dem i lite strösocker. Fördela smeten i smord muffinsplåt eller i muffinsformar. Lägg de lättsockrade hallonen på toppen. Grädda mitt i ugnen ca 18-20 minuter eller tills kakorna känns torra. Låt kakorna svalna och sikta lite florsocker över dem strax innan de ska serveras. De går att frysa.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben