Hallonmuffins

Serverar: 8 portioner

Garnera vackert med färska hallon och mynta

Ingredienser

  • 100 g smör, rumstempererat
  • 2 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 0,5 dl filmjölk, eller naturell yoghurt
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 0,5 st citron, rivet skal från
  • 100 g hallon
  • Dekoration
  • Färska hallon
  • Mynta
  • Instruktioner

    1. Vispa smör och socker vitt och pösigt med elvisp.
    2. Vispa ner äggen ett i taget. Tillsätt filmjölken. Blanda mjölet med bakpulver och rivet citronskal. Tillsätt mjölblandningen under omrörning.
    3. Fördela smeten i 8 stora muffinsformar. Fyll dem till 3/4- delar. Tryck ner hallonen litegrann i smeten.
    4. Grädda i mitten av ugnen, 200 grader, cirka 15-20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    miniinatta 21 januari 2012

    Jätte goda :)

    Relaterade Artiklar

    Muffins
    Muffins är kanske ett av de bakverk som går att variera allra mest. Du...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben