Hallonmuffins med mandelmassa

Serverar: 12 portioner

Muffins som ger längtan efter sommar.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl flytande margarin
  • 1 dl strösocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 krm salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Fyllning
  • 100 g mandelmassa
  • 1 dl hallonsylt
  • Garnering
  • 12 st hallon
  • Mandelspån
  • Instruktioner

    1. Börja med fyllningen. Skär mandelmassan i 12 delar. Platta ut dem runda plattor och lägg en klick hallonsylt på varje och knyt ihop till ett paket.
    2. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker i en skål. Vispa ihop ägg, mjölk, socker och margarin i en annan skål. Tillsätt mjölblandningen i vätskan och rör till en smidig deg. Fördela hälften av smeten i muffinsformarna. Lägg i ett syltpaket i varje och fördela resten av smeten ovanpå.
    3. Toppa varje muffins med ett hallon och strö över mandelspån.
    4. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter i 200°.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    ella20 20 december 2008

    inget bra resultat.För mycket mjöl?Annars bra smakkombination, men ingen bra deg.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben