Hallonmuffins med kardemumma

Serverar: 8-9 portioner

När jag var liten var muffins ganska små och tråkiga, men det blev skillnad när det de amerikanska muffinsen blev moderna. Det här receptet kommer ganska nära de stora cafémuffinsen man kan köpa ute på fik. Det är enkelt att variera fyllningen.Testa att byta ut hallonen mot blåbär (ta eventuellt bort kardemumman), eller socker- och kanelkryddade äppleskivor för variation.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl smält smör eller margarin
  • 200 g frysta hallon
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk malen kardemumma
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker poröst. Rör försiktigt ner smör och yoghurt i äggsmeten. Rör ner de frysta hallonen. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kardemumma i en annan skål. Rör försiktigt her mjölblandningen i hallonsmeten.
    2. Skeda upp den ganska fasta smeten i stora muffinsformar och grädda i 225 °C i ca 25-30 minuter (om du använder färska bär kan du förmodligen korta tiden med 5-10 minuter).
    3. Serveras Som de är eller med lite vaniljkräm och ett hallon på toppen

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    lenajeanette 30 maj 2008

    De här får högsta betyg! De var mycket, mycket goda.

    zonale 25 juli 2008

    Här kommer ytterligare 5 stjärnor!!!! Mycket goda. Bakade med färska hallon.

    mimmifrizzan 15 oktober 2011

    SUPERGODA!!!! Högsta betyg ;)

    chlindgren 23 februari 2012

    Underbart goda! Degen blir väldigt fast så jag hällde i lite mjölk, vet inte om det gjorde någon skillnad. Tog mer kardemumma än vad som stod, alltid gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben