Hallonmuffins med kardemumma
När jag var liten var muffins ganska små och tråkiga, men det blev skillnad när det de amerikanska muffinsen blev moderna. Det här receptet kommer ganska nära de stora cafémuffinsen man kan köpa ute på fik. Det är enkelt att variera fyllningen.Testa att byta ut hallonen mot blåbär (ta eventuellt bort kardemumman), eller socker- och kanelkryddade äppleskivor för variation.
Ingredienser
2 ägg
2 dl socker
1 dl turkisk yoghurt
1 dl smält smör eller margarin
200 g frysta hallon
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 tsk malen kardemumma
Instruktioner
- Vispa ägg och socker poröst. Rör försiktigt ner smör och yoghurt i äggsmeten. Rör ner de frysta hallonen.
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kardemumma i en annan skål. Rör försiktigt her mjölblandningen i hallonsmeten.
- Skeda upp den ganska fasta smeten i stora muffinsformar och grädda i 225 °C i ca 25-30 minuter (om du använder färska bär kan du förmodligen korta tiden med 5-10 minuter).
- Serveras
Som de är eller med lite vaniljkräm och ett hallon på toppen
Liknande recept
Kommentarer (4)
De här får högsta betyg! De var mycket, mycket goda.
Här kommer ytterligare 5 stjärnor!!!! Mycket goda. Bakade med färska hallon.
SUPERGODA!!!! Högsta betyg ;)
Underbart goda! Degen blir väldigt fast så jag hällde i lite mjölk, vet inte om det gjorde någon skillnad. Tog mer kardemumma än vad som stod, alltid gott!