Kalla chokladkakor

Kalla chokladkakor

Ingredienser

  • 125 g osaltat smör
  • 3 msk ljus sirap
  • 200 g mörk choklad av fin kvalité, delad i bitar
  • 1 dl nötter, hela mandlar, hasselnötter eller valnötter eller blandning av alla tre
  • 0,5 dl torkade körsbär eller tranbär
  • 1 dl russin
  • 7 digestivekex
  • Instruktioner

    1. 1. Häll smör, sirap och choklad i en ugnsfast skål. Placera skålen över en kastrull med sjudande vatten och smält sakta under omrörning. 2. Ta bort skålen från kastrullen och tillsätt hela nötter, torkade körsbär (eller tranbär) och russin. 3. Bryt kexen i centimeterstora småbitar och lägg ner dem i skålen. Blanda försiktigt med träslev. 4. Häll över smeten i en långpanna ca 30 x 20 cm, klädd med smörpapper, och jämna till. Ställ in i kylen cirka 2 timmar eller tills smeten stelnat. 5. Skär i 24 bitar. Serveras kalla. Förvaras i kylskåp i lufttät burk upp till en vecka.
    2. VARIATIONER: Vuxengodis: Låt russinen ligga och dra i 2 msk konjak i 1–2 timmar. För barnen: Byt ut de torkade körsbären mot mini-marshmallows.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben