Kalljästa frukostbröd med apelsinsmak

Serverar: 15 portioner

Med Oatly havredryck blir bröden extra saftiga. Prova den här kalljästa varianten så har du nybakat till frukost.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 5 dl havredryck
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk salt
  • 1 apelsin, rivet skal
  • 2 dl kruskakli
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 8 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Smula jäst i en bunke. Häll i Havredryck och rör tills jästen löst sig. Använd helst maskin. Häll i honung, salt och apelsinskal, blanda väl.
    2. Tillsätt kruskakli, rågmjöl och vetemjöl lite i sänder. Arbeta kraftigt i maskin 10 min eller 15 min för hand.
    3. Sätt plastfolie över bunken och låt jäsa i kyl över natten, ca 8-16 tim.
    4. På morgonen sätter du ugnen på 250°.
    5. Häll ut degen på mjölat bakbord. Knåda inte. Tryck ut degen till en 2-3 cm tjock platta och skär 15 rutor. Placera dem på bakpappersklädd plåt och pensla med vatten. Strö över lite mjöl och grädda mitt i ugnen ca 10 min.
    6. Låt svalna på galler.
    7. Njut varmt nygräddat bröd till frukost!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben