Med Oatly havredryck blir bröden extra saftiga. Prova den här kalljästa varianten så har du nybakat till frukost.
Ingredienser
25 g jäst
5 dl havredryck
1 msk flytande honung
1 tsk salt
1 apelsin, rivet skal
2 dl kruskakli
2 dl grovt rågmjöl
8 dl vetemjöl
Instruktioner
Smula jäst i en bunke. Häll i Havredryck och rör tills jästen löst sig. Använd helst maskin. Häll i honung, salt och apelsinskal, blanda väl.
Tillsätt kruskakli, rågmjöl och vetemjöl lite i sänder. Arbeta kraftigt i maskin 10 min eller 15 min för hand.
Sätt plastfolie över bunken och låt jäsa i kyl över natten, ca 8-16 tim.
På morgonen sätter du ugnen på 250°.
Häll ut degen på mjölat bakbord. Knåda inte. Tryck ut degen till en 2-3 cm tjock platta och skär 15 rutor.
Placera dem på bakpappersklädd plåt och pensla med vatten. Strö över lite mjöl och grädda mitt i ugnen ca 10 min.