Kalljästa frukostbullar

Serverar: 10 portioner

Hittade detta recept på ICA.se. Mycket gott och enkelt bröd! Degen går att dubbla och själv så garnerade jag med linfrön istället för solrosfrön.

Ingredienser

  • 12 ½ g jäst
  • 2 dl kallt vatten
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 dl grovt rågmjöl
  • 4-5 dl vetemjöl. gärna special
  • Pensling
  • Vatten
  • Garnering
  • Sesamfrön
  • Instruktioner

    Smula jästen i en bunke. Tillsätt lite av det kalla vattnet och rör tills jästen löst sig. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt, rågmjöl och vetemjöl. Arbeta till en smidig deg för hand eller i maskin tills degen släpper bunkens kanter. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Dela degen i 10 bitar (eller färre om du vill ha lite större bullar!) Forma dem till avlånga, släta bullar som läggs på bakpappersklädd plåt. Täck plåten med en bakduk och ställ i kylskåpet över natten. Sätt ugnen på 250°C. Ta fram plåten och låt den stå framme medan ugnen värms. Pensla bullarna med kallt vatten och strö över sesamfrön. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben