Kalljästa frukostbullar med pomerans

Blanda degen på kvällen. Gräddas till frukost.

Ingredienser

  • 1/4 paket färsk jäst, 12,5 g
  • 3 dl kallt vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk honung eller strösocker
  • 1 tsk malda pomeransskal
  • ½ dl solrosfrön
  • ( ½ dl russin )
  • 420 g (7 dl) vetemjöl special
  • Garnering: Solrosfrön
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser i en degskål, men spar ½ dl vetemjöl till utbakningen. Arbeta degen kraftigt, helst med elvispens degkrokar ca 5 minuter eller för hand 10 minuter. ( Bullarna blir bäst om degen inte är för fast. )
    2. Häll upp degen på mjölat bakbord. Forma degen med mjölade händer till en rulle och låt den vila 5 minuter.
    3. Dela rullen i ca 10 bitar. Lägg dem med snittytan uppåt på en liten långpanna ca 25*25 cm, klädd med bakplåtspapper. Täck med plastfolie eller plastpåse. Låt stå i kylen 8-10 timmar.
    4. Ta ut långpannan ur kylen, minst en ½ timme innan gräddning. Värm upp ugnen till 225 grader. Pensla bullarna med vatten och strö på solrosfrön. Grädda bullarna mitt i ugnen tills de fått fin färg, 12-18 minuter. Låt dem svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben