Kalv i vitlök

Serverar: 4 portioner

Gärna med brytbönor och värmda baguetter eller nudlar, ännu godare dagen efter.

Ingredienser

  • 5 vitlöksklyftor
  • 50 g smör
  • 1 msk olivolja
  • 600 g kalvkött i skivor
  • Salt
  • Peppar
  • 1 tsk kanel
  • 1 stor lök
  • 3 dl kalvfond eller -buljong på tärning
  • 1 1/2 dl torrt rosévin
  • 3 tsk rivet citronskal
  • 2-3 msk hackad basilika
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader. Hacka löken grovt och tre utav vitlöksklyftorna fint. Värm smör och olja i en ugnssäker gryta. Gnid in kalvköttet i salt, och peppar och strö kanel över. Bryn köttskivorna på båda sidor.
    2. Låt den hackade löken och vitlöken bryna med några minuter.
    3. Häll över buljongen och rosévinet och ställ i ugnen eller överför till en ugnssäker form täckt med aliminiumfolie.
    4. Låt stå i ca 1 1/2 timme, vänd köttet emellanåt och stänk på lite mer rosévin om så behövs. Hacka de två kvarvarande vitlöksklyftorna fint, och blanda dem med det rivna citronskalet och den hackade basilikan i en skål.
    5. Rör ner blandningen i såsen precis innan serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben