Kalvroulader samt viktväktarnas variant på Saltimbocca

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

8 poäng portionen.Varav potatsisen är värd 4 poäng som duoval. Vill du servera pasta till denna rätt så passar gnocci utmärkt, men tänk på om du räknar poäng att det tillkommer och att potatispoängen försvinner

Ingredienser

  • 500 gr kalv, innanlår eller ytterfilé
  • 4 skivor lufttorkad skinka
  • 12 färska salviablad
  • 2 tsk flytande margarin
  • 2 cl vitt vin
  • 1 msk kalvfond
  • Potatis tills du är mätt (4 st eller flera)
  • 1 msk bladpersilja grovhackad
  • Grönsallad
  • 1 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Skala och koka potatisen i generöst saltat vatten, precis innan servering så pressa potatisen.
    2. Skär köttet i 12 skivor, platta till dem och lägg en tredjedels skiva skinka samt 2 salviablad.
    3. Rulla ihop rouladerna, fäst ihop dem med en tandpetare. Hetta upp margarinet i ett stekjärn med höga kanter, bryn köttet hastigt runt om. Slå i vin, fond och 1 dl vatten, låt det sjuda under lock tills köttet är mört, ca 25 minuter.
    4. Lägg upp köttet tillsammans med såsen på ett fat, strö på persilja. Servera med pressad potatis och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben