I boken "Våra hundra bäst" som jag köpt på loppmarknad finns detta recept:
Ingredienser
1 kg kalvbringa
6 msk smör
5 msk hackad persilja
1 tsk salt
¼ tsk vitpeppar
4 - 5 dl kokande vatten
1 -2 dl grädde
1 -2 tsk potatismjöl
Instruktioner
"Sprita" bort benen i kalvbringan - affären brukar gärna hjälpa till med det.
Torka köttet torrt. Bred ut köttet.
Blanda 3 msk smör och den hackade persiljan.
Fördela blandingen jämnt över köttet. (Aromsmöret ger ruladen och såsen god smak).
Strö på 1 tsk salt och ¼ tsk vitpeppar.
Rulla ihop köttet och bind om det med bomulls-snöre.
Bryn ruladen väl i 3 msk smör. Krydda med ytterliggare 1 tsk salt och ¼ tsk vitpeppar.
Späd litet i taget med det kokande vattnet och låt ruladen steka/sjuda sakta i ungefär 1 ½ timme.
Sås:
Sila skyn och späd med grädden. Red av med potatismjölet utrört i litet kallt vatten. Låt det få ett uppkok och smakasätt med litet salt och vitpeppar om det skulle behövas.