Kalvrulad med aromsmör

Serverar: 4 portioner

I boken "Våra hundra bäst" som jag köpt på loppmarknad finns detta recept:

Ingredienser

  • 1 kg kalvbringa
  • 6 msk smör
  • 5 msk hackad persilja
  • 1 tsk salt
  • ¼ tsk vitpeppar
  • 4 - 5 dl kokande vatten
  • 1 -2 dl grädde
  • 1 -2 tsk potatismjöl
  • Instruktioner

    1. "Sprita" bort benen i kalvbringan - affären brukar gärna hjälpa till med det.
    2. Torka köttet torrt. Bred ut köttet. Blanda 3 msk smör och den hackade persiljan. Fördela blandingen jämnt över köttet. (Aromsmöret ger ruladen och såsen god smak).
    3. Strö på 1 tsk salt och ¼ tsk vitpeppar. Rulla ihop köttet och bind om det med bomulls-snöre.
    4. Bryn ruladen väl i 3 msk smör. Krydda med ytterliggare 1 tsk salt och ¼ tsk vitpeppar. Späd litet i taget med det kokande vattnet och låt ruladen steka/sjuda sakta i ungefär 1 ½ timme.
    5. Sås: Sila skyn och späd med grädden. Red av med potatismjölet utrört i litet kallt vatten. Låt det få ett uppkok och smakasätt med litet salt och vitpeppar om det skulle behövas.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben