Kalvrulader med citron

Serverar: 4 portioner

Kalvrulader som serveras med ansjovisdipp, smörsvängda gula och gröna bönor

Ingredienser

  • 4 skivor kalv- eller fläskinnanlår
  • 1 kruka persilja
  • 1 citron
  • 1 dl färskost, t ex Philadephia
  • 2 krm Cayennepeppar
  • 1 dl vitt vin eller sherry
  • 1 dl vatten
  • 4 ansjovisfiléer, 20 gr
  • 2 dl matyoghurt, 10%
  • 1/2 dl finklippt gräslök
  • Smör till stekning
  • Flingsalt
  • Salt
  • Peppar
  • Smörsvängda gula och gröna bönor
  • 150 g haricots verts
  • 150 g vaxbönor
  • 1-2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk smör
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Hacka persiljan och finriv det yttersta citronskalet. Blanda med färskost, 1/2 tsk flingsalt och Cayennepeppar.
    2. Banka ut köttet mellan plastfolie till tunna skivor. Krydda med 1/2 tsk salt och 1/2 krm peppar. Bred kryddröran på köttet. Rulla ihop och fäst med tandpetare.
    3. Bryn ruladerna i smör i en stekpanna. Häll över vin och vatten. Sänk värmen. Låt ruladerna koka under lock 5-7 minuter. Ta upp ruladerna och håll dem varma. Koka ihop skyn några minuter.
    4. Mixa eller mosa ansjovisfiléerna. Blanda med yoghurt, gräslök och 1 krm svartpeppar.
    5. Smörsvängda bönor: Lägg haricots verts och vaxbönor i kokande lättsaltat vatten ca 4 minuter. Lyft upp/häll av bönorna och kyl snabbt av i kallt vatten, gärna med is. Låt rinna av på en handduk.
    6. Skala och strimla scharlottenlökarna. Finhacka 1 vitlöksklyfta. Hetta upp en stekpanna med 2 msk smör och fräs lök och vitlök, utan att det tar färg, någon minut. Tillsätt bönorna och låt fräsa ytterligare ett par minuter. Smaka av med salt och svartpeppar
    7. Servera med ansjovisdipp, kokt potatis och gärna smörsvängda bönor.
    8. Lycka till! Smaklig måltid.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben