Kanderade blommor till tårta

Lite annorlunda. Något att severa på födelsedagen eller studenten kanske? - Dessa måste du göra i förväg för de tar dagar på sig att torka tyvärr. För att se fortsättningen på tårtreceptet se: Tårtbottnar Hemgjord marsipan Fyllningar och Fantastisk tårta med rosor

Ingredienser

  • 2 äggvitor
  • 4 msk socker
  • Blomblad från rosor
  • (observera att vissa rosor besprutats mot ohyra, detta bör du fråga om när du köper blommorna )
  • Instruktioner

    1. Gå igenom alla blombladen och kolla så att de inte är skadade. Klipp sedan bort alla de vita bitarna från fästet. Det är beskt och förstör smaken.
    2. Vispa äggvitorna till hårt skum och blanda sedan i sockret.
    3. Doppa blombladen i smeten
    4. Lägg dem på ett nät eller en handduk på ett torrt ställe där ingen riskerar att komma åt dem. Bladen behöver ett par dagar på sig att torka ordentligt.
    5. När bladen är torra kan du lägga dem i en glasburk eller något liknande. De kan både ätas direkt och användas på kakor och annat gott =)

    Liknande recept

    3.8
    2 h 30 min
    6-8
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben