Kanderade blommor till tårta
Lite annorlunda. Något att severa på födelsedagen eller studenten kanske?
- Dessa måste du göra i förväg för de tar dagar på sig att torka tyvärr.
För att se fortsättningen på tårtreceptet se:
Tårtbottnar
Hemgjord marsipan
Fyllningar
och
Fantastisk tårta med rosor
Ingredienser
2 äggvitor
4 msk socker
Blomblad från rosor
(observera att vissa rosor besprutats mot ohyra, detta bör du fråga om när du köper blommorna )
Instruktioner
- Gå igenom alla blombladen och kolla så att de inte är skadade. Klipp sedan bort alla de vita bitarna från fästet. Det är beskt och förstör smaken.
- Vispa äggvitorna till hårt skum och blanda sedan i sockret.
- Doppa blombladen i smeten
- Lägg dem på ett nät eller en handduk på ett torrt ställe där ingen riskerar att komma åt dem. Bladen behöver ett par dagar på sig att torka ordentligt.
- När bladen är torra kan du lägga dem i en glasburk eller något liknande. De kan både ätas direkt och användas på kakor och annat gott =)
Liknande recept
Kommentarer (0)