Kanelbrownies

Serverar: 24 portioner

Amerikansk favoritkaka med choklad,nötter och en spännande kanelsmak.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 200 g mörk choklad
  • 4 ägg
  • 3 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk kanel
  • 24 valnötskärnor, ca 50 g
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i smöret. Vispa ägg och socker. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel. Rör först ner mjölblandningen i äggsmeten, och sedan chokladsmöret. Klä en långpanna 20x30 cm med bakplåtspapper. Häll smeten i långpannan. Lägg ut nötterna i ett jämnt mönster över smeten. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Kakan ska fortfarande vara lite lös. Låt kakan svalna och skär den sedan i rutor

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    tina85 2 juli 2008

    Riktigt riktigt goda brownies som jag varmt kan rekomendera! Jättegott med kanelsmaken som bryter igenom.

    tina85 21 februari 2009

    Älskar dessa brownies! En favorit helt klart! Älskar kanelsmaken som bryter igenom, helt i min smak!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben