Kanelbrownies med hasselnötter

Serverar: 20 portioner

Underbart goda

Ingredienser

  • 200 g hasselnötter
  • 200 g smör
  • 250 g mörk blockchoklad
  • 3 ägg
  • 2½ dl socker
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1½ tsk kanel
  • Instruktioner

    1. Rosta hasselnötterna i ugnen på 200º ca: 15 minuter eller tills skalen börjar spricka. Låt svalna och gnugga sedan bort skalen. Hacka nötterna väldigt grovt (lämna gärna några hela)
    2. Smält smör och chokladen i bitar i en kastrull på svag värme. Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Blanda mjöl och kanel och vänd försiktigt ner det i äggsmeten, omväxlande ned chokladblandningen.
    3. Häll smeten i en liten långpanna (ca: 25x35cm) Klädd med smort bakplåtspapper. Grädda i 200º i ca: 10 minuter. Ta ut kakan och strö över hasselnötshacket. tryck ner nötterna lite försiktigt.
    4. Grädda ytterligare 8-10 minuter. Kakan ska vara lite kladdig inuti. Låt svalna något innan den skärs i rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben