Kanelbrownie med saffransglasyr
Serverar:
30-36 portioner
En annorlunda julvariant av brownies.
Ingredienser
Chokladsmet
225 g mörk choklad (70%)
300 g smör
6 dl strösocker
6 ägg
1½ msk kanel
3 dl vetemjöl
150 g skalde pistaschnötter
Saffransglasyr
Lite mer än ½ paket saffran
1½ dl vispgrädde
300 g vit choklad
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader. Smöra och bröa en långpanna, 30 x 40 cm.
Hacka chokladen och smält den på svag värme i en kastrull tillsammans med smöret.
Vispa socker, ägg och kanel till en ljus och luftig smet. Häll ner den smälta chokladen och blanda.
Sikta ner mjölet och rör tills smeten är jämn. Hacka pistaschnötterna och rör ner även dem.
Häll smeten i formen och grädda i ca 25 min. Den ska vara kladdig inuti men fast på ytan. Låt svalna.
Koka upp saffran och grädde. Dra kastrullen från plattan. Låt stå och dra i en halvtimme. Koka upp igen och dra åt sidan.
Hacka chokladen och rör ner den i saffransgrädden. Låt glasyren stelna något innan du brer den över den kalla kakan.
Liknande recept
Kanelbrownies
3.3
24
2
Choklad- och kanelbrownies
30
Morotskaka med saffransglasyr
Saffransglasyr
Kanelbrownies med hasselnötter
20
Rödbetskaka med saffransglasyr
4
1 h
8-12
1
Chokladkaka med saffransglasyr
15
Kryddig morotskaka med saffransglasyr
8-10
Mormor Idas saffranskringlor
16
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!