Kanelbrownie med saffransglasyr

Serverar: 30-36 portioner

En annorlunda julvariant av brownies.

Ingredienser

  • Chokladsmet
  • 225 g mörk choklad (70%)
  • 300 g smör
  • 6 dl strösocker
  • 6 ägg
  • 1½ msk kanel
  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g skalde pistaschnötter
  • Saffransglasyr
  • Lite mer än ½ paket saffran
  • 1½ dl vispgrädde
  • 300 g vit choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smöra och bröa en långpanna, 30 x 40 cm.
    2. Hacka chokladen och smält den på svag värme i en kastrull tillsammans med smöret.
    3. Vispa socker, ägg och kanel till en ljus och luftig smet. Häll ner den smälta chokladen och blanda.
    4. Sikta ner mjölet och rör tills smeten är jämn. Hacka pistaschnötterna och rör ner även dem.
    5. Häll smeten i formen och grädda i ca 25 min. Den ska vara kladdig inuti men fast på ytan. Låt svalna.
    6. Koka upp saffran och grädde. Dra kastrullen från plattan. Låt stå och dra i en halvtimme. Koka upp igen och dra åt sidan.
    7. Hacka chokladen och rör ner den i saffransgrädden. Låt glasyren stelna något innan du brer den över den kalla kakan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben