Morotskaka med saffransglasyr

Kakan innehåller inte så mycket fett och har lågt glykemiskt index.

Ingredienser

  • 2 rivna morötter
  • 1/2 dl flytande margarin
  • 1 1/2 dl strösocker
  • Saft och rivet skal av en limefrukt
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Glasyr
  • 250 g kesella
  • 1 pkt saffran
  • 2 msk florsocker
  • Instruktioner

    1. Vispa socker och margarin poröst. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda i limeskalet och limesaften. Blanda ihop vetemjölet med bakpulvret och häll i smeten tillsammans med morötterna. Vispa försiktigt ihop smeten och häll den i en smord och bröad form.
    2. Grädda 30 minuter i 175 grader. Låt kakan svalna. Blanda ihop glasyren och bred den på kakan. Garnera gärna med limeskal.

    Liknande recept

    4.8
    3 h
    8-12
    32
    5
    1 h 30 min
    1
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben