Kaneldoftande lammfärsbullar i tomatsås

Serverar: 2 portioner

Lättlagade och smakrika lammfärsbullar med inspiration från Nordafrika.

Ingredienser

  • 200 g lammfärs
  • 1 ägg
  • ½ tsk salt
  • 2 krm spiskummin
  • 2 krm kanel
  • 1 krm cayennepeppar
  • ½ msk rapsolja
  • 2 dl passerade tomater
  • 1 dl vatten
  • 2 krm råsocker
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • 1 dl fullkornscouscous
  • 2 msk russin
  • 40 g blandad sallad
  • 2 msk hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Blanda lammfärsen med ägg, salt och kryddor. Forma 4 stora bullar av färsen och bryn dem i oljan runtom i 2 minuter. Häll på tomater, vatten och råsocker. Låt koka tills färsbullarna är klara, ca 10 minuter. Smaka av såsen med salt och peppar.
    2. Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen och lägg i russin. Ta från värmen och låt stå 3-5 minuter.
    3. Servera lammfärsbullarna med couscousen, salladen och persilja strödd ovanpå.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben