Kanelkaka med honung

Serverar: 12 portioner

Kanel är en av våra allra käraste kryddor. I denna mjuka kaka kombineras kryddan med den lenaste honung. En kaka att njuta av - ofta!

Ingredienser

  • 75 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 1½ dl flytande honung
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk kanel
  • 1 dl mjölk eller vatten
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en rund form, 24 cm i diameter.
    2. Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och honung pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och kanel. Rör ner i äggsmeten.
    3. Tillsätt matfettet och vätskan. Rör om tills smeten är riktigt jämn och slät. Häll smeten i formen.
    4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen cirka 40 minuter. Låt den svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben