Kanelrulle

Serverar: 20 portioner

En rulltårta är ett bra alternativ när man har ont om tid. Här kommer en god variant med friskt äpplemos smaksatt med kanel som passar året om.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ dl mjölk
  • Fyllning
  • 1 ½ dl äpplemos
  • 1-2 tsk malen kanel
  • Garnering
  • Strösocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader. Klä en långpanna, cirka 30x40 cm, med bakplåtspapper.
    2. Vispa ägg och socker pösigt.Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner mjölblandningen i äggvispet. Tillsätt mjölken. Rör allt till en jämn smet.
    3. Bred ut smeten i långpannan. Grädda kakan mitt i ugnen cirka 5 minuter. Blanda äpplemos och kanel till fyllningen.
    4. Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper. Drag försiktigt bort bakplåtspapperet som kakan har gräddats på.
    5. Bred genast äpplemosfyllningen över kakan. Rulla, med hjälp av bakpapperet, ihop kakan från långsidan.
    6. Lägg kakan med skarven nedåt. Låt den svalna innan den skärs i bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Cassiopeya 5 oktober 2011

    Gjorde denna idag, mums!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben