Kanelskorpor

Serverar: 70 portioner

Tid: 40 minuter

De här skorporna har fått inspiration från Italien men för att bli lite jullika tillsätts kanel och nejlikor. Serveras med en skiva ädelost. Eller varför inte en bit Cheddar? Naturligtvis är de också goda till kaffe och te.

Ingredienser

  • 100 g hasselnötter
  • 50 g sötmandel
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl honung
  • 1 medelstort ägg
  • 1 tsk mald kanel
  • 1 tsk malda kryddnejlikor
  • 2 tsk rivet apelsinskal
  • 1 msk vaniljsocker
  • Knappt 6 dl vetemjöl (350 g)
  • 2 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Hacka hasselnötter och mandel grovt. Rör smör, socker och honung mjukt. Blanda i ägg, nöthacket, kanel, kryddnejlikor, apelsinskal, vaniljsocker och till sist mjölet blandat med bakpulver.
    3. Forma degen till 6 ganska smala rullar (lika långa som plåtens kortsida, ca 30 cm) som läggs 3 och 3 på 2 plåtar med bakplåts-papper. Platta till längderna med handflatan.
    4. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
    5. Låt svalna 15 minuter och skär längderna i smala sneda bitar med vass kniv. Vänd snittytorna uppåt och grädda ytterligare 10 minuter.
    6. Låt kallna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben