Kanelskorpor

Serverar: 50 portioner

Tid: 1 timme

De passar bra till julfikat.

Ingredienser

  • 100 g margarin
  • ½ dl socker
  • 1 ägg
  • 1 tsk malen kanel
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk hjorthornssalt
  • 1 dl mjölk
  • pensling garnering
  • 1 ägg
  • 1 msk socker
  • 1-2 tsk malen kanel
  • Instruktioner

    Rör margarin, socker och ägg i en bunke. tillsätt kanel, mjöl, bakpulver, hjorthornssalt och mjölk. Arbeta samman till en deg. forma till 2 längder på en bakpappersklädd plåt. pensla längderna med ägget. Blanda sockret och kanelen och strö över det. Grädda längderna mitt i ugnen i 225 grader i 15 minuter. Låt svalna och skär dom sedan i 2 cm tjocka bitar. Torka skorporna i 75 grader i 5 timmar. Låt ugnsluckan stå på glänt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben