Kantarellpytt med rödbetspesto

Serverar: 4 portioner

Får man inte tag på kantareller går det att använda champinjoner också, fast kantareller är ju godare förstås.

Ingredienser

  • 1 liter kantareller, ca 300 g
  • 6 potatisar, 500 g
  • 1 squash
  • 3 salladslökar, 100 g
  • Smör
  • Salt
  • Nymald peppar
  • 2 msk repade timjanblad
  • Rödbetspesto
  • 150 g kokta, skalade rödbetor
  • 50 g valnötter
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1½ dl riven prästost
  • 1 msk pressad citron
  • 1 dl kallpressad rapsolja
  • Salt
  • Nymald peppar
  • Till servering
  • Stekt eller kokt ägg
  • Instruktioner

    1. Rensa svampen och skär större svampar i mindre bitar. Skala och skär potatisen i tärningar. Skölj potatistärningarna och låt dem rinna av. Skär squashen i tärningar. Skiva salladslöken.
    2. Lägg svampen i en torr stekpanna och fräs tills vätskan kokat bort. Tillsätt smör och fräs svampen på svag värme några minuter. Krydda med salt och peppar.
    3. Blanda i potatisen och låt den steka med tills den är genomstekt och pytten har fin färg, i cirka 10 minuter.
    4. Tillsätt squashen och löken efter halva stektiden. Smaka av med salt och peppar och blanda i timjan. Servera pytten med rödbetspesto och ägg.
    5. Rödbetspesto: Mixa rödbetor, valnötter och vitlök. Tillsätt ost och citron och mixa sist i oljan. Smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben