Kantarellpytt med gratinerad fläskfilé

En lyxig, mättande och krämig pytt med fyllig smak.

Ingredienser

  • 300 g morötter
  • 150 g palsternacka
  • 500 g potatis
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk plockade örter, t.ex. timjan
  • Salt
  • Peppar
  • 500 g fläskfilé
  • Smör till stekning
  • 2/3 dl soltorkade marinerade tomater
  • 75 g gorgonzolaost
  • 2 dl vispgrädde
  • 6-7 dl kantareller, rensade
  • 2 msk smör
  • Basilikablad
  • Tillbehör
  • 2 råa äggulor i sina skal
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Tärna rotfrukter och potatis. Blanda med olja och örter på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 30 minuter, rör om då och då. Salta och peppra.
    3. Skiva fläskfilén och stek i smör ca 2 minuter på varje sida. Salta och peppra. Lägg skivorna på ett fat, lägg tomater ovanpå och toppa med gorgonzolaosten. Ringla över grädden blandad med skyn från köttet. Gratinera köttet mitt i ugnen i 8-10 minuter.
    4. Stek svampen knaprig i smöret ca 10 minuter. Salta och peppra. Blanda svampen med de rostade rotfrukterna och se till att allt hålls varmt.
    5. Garnera köttet med basilikablad och servera pytten med äggulorna till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben